Afholdte spil‎ > ‎

Hürtgenwald

Tyskland, efteråret 1944
I Vissenbjerg d. 7. november kl. 10-17

Temaet er Slaget om Hürtgenskoven som ligger på grænsen mellem Belgien og Tyskland. Vi befinder os i september 1944. Amerikanerne vil erobre skoven for at afskære tyskernes forsyningsvej mod nord. Træerne i skoven står tæt, tågen er tyk, vejene er smalle og de tyske styrker har gravet sig ned i forsvarsstillinger. Pga. skovens tæthed er det meget svært at bruge flystøtte.


Moralen falder i takt med temperaturen for de tyske soldater i Hürtgenwald der står med ryggen mod muren. De Allierede er til gengæld kæphøje. De ved at de kun er få kilometer fra grænsen til Tyskland og dermed udsigten til en afslutning på krigen inden jul.

En række nøglepunkter i skoven er blevet identificeret: Bakke 472, Korsvejen og en uhyggelig forladt klynge af ruiner der engang var en landsby. Ifølge efterretningerne er den eneste mulighed at indtage dem i den nævnte rækkefølge og De Allierede sætter derfor en storstilet offensiv ind mod Bakke 472. 


De få tyske forsvarere yder kun sporadisk modstand før de tager benene på nakken og efterlader Bakke 472 i Allierede hænder. Motiveret af deres letkøbte sejr optager de amerikanske faldskærmstropper forfølgelsen, men før de når Korsvejen går de i et velforberedt tysk baghold og snart falder de som fluer. Først da britiske tropper kommer dem til undsætning lykkes det De Allierede at få overtaget.

Planerne om at erobre landsbyen bliver hurtigt glemt, da tyskerne iværksætter et modangreb. De allerede hårdt ramte allierede tropper kæmper en bitter kamp for at købe sanitets-personellet tid til at flytte de sårede før også de falder tilbage til Bakke 472 hvor den tyske offensiv går i stå.


Slaget om Hürtgenwald bølgede frem og tilbage helt frem til februar 1945 og var den længste kamp amerikanske styrker udkæmpede i Anden Verdenskrig. Mere end 50.000 mistede livet i skoven. Alligevel bliver Hürtgenwald ofte kaldt "Det Glemte Slag" da det overskyggedes af den i dag meget bedre kendte Ardenner-Offensiv.

Billeder er venligst udlånt af Rasmus og Mikkel fra Nøddeknækkerne der arrangerede dagen.
Comments